13 ianuarie 2012

Tutorial - Brosa Floare multicolora...mov...lila...galben

     Pentru ca primavara e mai aproape decat credem…daca nu in calendar…cel putin in gandurile noastre, m-am decis sa fac un tutorial din lut polimeric pentru o brosa floare multicolora.
Ca material am folosit 4 culori…doua Fimo si doua Cernit. Am ales nuante de mov/lila si galben deoarece sunt culori complementare si merg bine impreuna.Etapa 1
     Am incercat sa fac un degrade folosind tehinica Skinner Blend. Se face un patrat format din doua triunghiuri: unul alb si unul mov. Se impaturesc apoi pe jumatete.
PONT: Modelati intai nuanta mai deschisa la culoarea. Evidati astfel transferul de nunate sau si mai bine…sterge plansa de lucru cu un servetel umed de fiecare data cand ai terminat de lucrat cu o culoare.

Etapa 2
     Deoarece eu nu am o masina de paste am folosit un roller. Se rasuceste si preseaza peste fasia obtinuta pana culorile incep sa se imbine. Se reimpatureste fasia si se repeta procesul de presare pana cand se obtine un degrade. Dupa ce ati ajuns la nunata de culoare dorita se rasuceste fasia obtinuta sub forma de tub incepand se la nuanta mai deschisa catre cea mai inchisa....in cazul nostru dinspre alb spre mov.
PONT: Daca nu ai un roller pentru lut polimeric poti folosi fara probleme un tub de spray.


Etapa 3
     Se adauga o fasie de culoare galbena si apoi o fasie de culoare lila. Se rasuceste un pic tubul pentru a uniformiza straturile. Apoi cu ajutorul unei lame se taie tubul si se adauga in taietura inca o fasie de fimo galben.
PONT: Lasati tub-ul obtinut cateva minute la rece. Va mai astfel mai usor de taiat.


Etapa 4
     Se modeleaza tubul obtinut pana are forma unei petale. Se taie apoi cu o lama in felii de aprox. 2 mm. Se pregateste baza pe care vor sta petalele dintr-un amestec de mov si lila. Apoi se pregateste inca un model de petale. Se face un disc din Fimo galben ce se taie apoi cu lama in 8 parti. Se modeleaza triunghiurile obtinute pana au forma dorita si se textureaza folosind o scobitoare. Se asambleaza apoi alternand petalele lila cu cele galbene.


      La sfarsit se coace la cuptor. Conform indicatiilor de pe ambalaj ar trebui coapte la 130 de grade Celsius pentru 30 de min. Daca nu ai un cuptor electric sau un termometru pentru cuptor iti recomand sa lasi focul la minim si sa supraveghezi procesul de coacere. In 30 de minute ar trebui sa fie gata.
PONT: Pentru o rezistenta suplimentara scufundati floarea intr-un vas de apa rece..rece imediat dupa ce ati scos-o din cuptorNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu